Felspartners
Dak en wand
Kalzip techno
Projecten
Nieuws

Nieuws


Felspartners in de prijzen met innovatieve oplossing (29-09-2011)

Unic - Utrecht              Wouda Gemaal   - lemmer      Marne College - Bolsward

Het Nederlandse bedrijf Felspartners B.V. heeft de eerste European Teamkal Award 2011 gewonnen. Het in Zwolle gevestigde bedrijf won deze prijs voor haar bijdrage aan de nieuwbouw van de middelbare school Unic in Utrecht. Kalzip, wereldwijd marktleider op het gebied van aluminium felsdaken en gevelsystemen en initiatiefnemer van de Award uitreiking, prijst met name het innovatieve karakter van het werk.

De gevels van het meerdere verdiepingen tellende gebouw met een hoogte van 16m zijn geheel bekleed met Kalzip 400 in een uitvoering AluPlusPatina.
Het bijzondere aan dit gebouw is de volledige integratie van totaal 110 ramen van diverse breedtes die exact in de stramien maten van het Kalzip zijn opgenomen.

Een eis van de opdrachtgever was de naar verhouding zeer korte bouwtijd van de gevel om het gebouw wind- en waterdicht te maken zodat de afbouw ongeacht het weer kon worden voortgezet. Felspartners kreeg dit voor elkaar door in 3D Hi-cad de raamaansluitingen te engineeren en deze vervolgens in prefabricage in elkaar te lijmen en vervolgens in 2 werkdagen op locatie te monteren. Materiaal spanningen zijn hiermee ook voorkomen. Al met al kon de opdrachtgever, Bouwbedrijf van Norel BV, binnen een week aan de slag met het binnenwerk van het gebouw. Daarmee is een enorme hoeveelheid bouwtijd gewonnen. Felspartners maakte gebruik van de mogelijkheden die Kalzip biedt voor gevelsystemen.

In het juryrapport wordt met name gesproken over het innovatieve aspect van deze oplossing. “Dit is een goed voorbeeld van hoe uit een regulier product een innovatief element voor systeembouw kan worden gecreëerd. De samenwerking tussen Felspartners en Kalzip, het hoge prefab niveau en de briljante technische afwerking overtuigden de vakjury.”

De categorie waarin Felspartners de titel op haar naam schreef, is Best Practice. Hierin gaat het om projecten waarin advies, montage en samenwerking tot volle tevredenheid van de klant zijn uitgevoerd en waarbij het economische resultaat klopte.

Felspartners is trots op de Award. Eigenaren Bert ten Kleij en Mark van Buiten: “we zien het als een kroon op ons werk dat niet alleen onze opdrachtgevers ons werk waarderen, maar ook deze vakjury.”

vlnr; Dr. Jörg Schwall (Managing Director Kalzip Europa en Midden-Oosten),
Bert ten Kleij (Felspartners), Han Stadt (Sales Director Kalzip Benelux), Mark van Buiten (Felspartners).


 

 

 

 

Naast de award sleepte Felspartners binnen deze context twee certificaten voor “outstanding proformance” in de wacht: één voor de gevels in het werk Wouda Gemaal te Lemmer en één voor de complete dak/gevel constructie van het Marne College in Bolsward. Het certificaat is een erkenning voor de toepassing van Kalzip producten op deze projecten waarbij de normen zijn verlegd van de standaard product specificaties, en kan worden gezien als een groot compliment van de jury.